друкувати


Дохід АМПУ за перший квартал 2017 року склав більше 2 млрд грн

10 травня 2017, 09:38

Адміністрація морських портів України (АМПУ) завершила перший квартал 2017 року з позитивним фінансовим результатом, зробивши в термін все відрахування в державний бюджет. Про це повідомляє прес-служба АМПУ.

Так, чистий прибуток ДП «АМПУ» за підсумками першого кварталу 2017 року склала 983,024 млн грн. Дохід АМПУ за вказаний період – 2, 158 млрд грн.

«Як ми і прогнозували, Адміністрація продемонструвала позитивний фінансовий результат за підсумками першого кварталу. Діяльність АМПУ в цей період була прибутковою, завдяки цьому підприємство здійснило прямі відрахування в бюджет в розмірі 49% свого сумарного доходу, що склало 1,078 млрд грн», – заявив керівник АМПУ Райвис Вецкаганс.

За його словами, податок на прибуток державних підприємств склав 4,250 млн грн, а дивіденди – 760,936 млн грн.

Крім того, в квітні поточного року АМПУ перерахувала до бюджету понад 450 млн грн, а також за підсумками першого кварталу в травні буде сплачено до держбюджету ще додатково близько 420 млн грн.

Капітальні інвестиції в об'єкти інфраструктури в період з січня по квітень 2017 року склали 5,881 млн грн.

Це не відповідає нашим очікуванням в зв'язку з неузгодженістю фінансового плану на поточний рік. Ми сподіваємося, що на 1 червня головний фінансовий документ держпідприємства буде затверджений, і ми приступимо до повноцінного інвестування в розвиток об'єктів портової інфраструктури», – уточнив Райвис Вецкаганс.

Також він додав, що в даний момент АМПУ розпочала процедуру фінансового аудиту за міжнародними стандартами фінансової звітності за минулий і справжній періоди.

Проведення фінаудиту підприємством – це і дотримання вимог законодавства, і свідоцтво відкритості і прозорості, і обов'язкова умова для інвестицій в порти, в тому числі із залученням зовнішніх ресурсів», – резюмував керівник АМПУ.