друкувати


Місцевим громадам написали план розвитку їхніх територій

8 травня 2017, 11:55

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект з регулювання містобудівної діяльності. Про це йдеться у документі під № 6403 від 21.04.2017.

Як зазначається у пояснювальній записці до проекту закону, положення документа спрямовані на удосконалення містобудівної документації, шляхом втілення таких механізмів:

 

На думку експерта з питань адміністративно-територіального устрою програми U-LEAD Ярослава Рабошука, цей законопроект дозволить планувати забудову всієї території об’єднаної територіальної громади. Документ визначатиме функціональне призначення території, організацію інженерно-транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою, охорони навколишнього природного середовища. Важливо, що такий план визначатиме послідовність реалізації рішень, у тому числі етапність освоєння території.

План об’єднаної територіальної громади визначатиме комплексний просторовий розвиток населених пунктів об’єднаної територіальної громади як єдиної системи розселення. Рішення про розроблення та затвердження такої документації прийматимуться місцевими радами громад. Така документація охоплюватиме всю територію об’єднаної територіальної громади, як в межах так і за межами населених пунктів. Очікується, що розробка такої документації для об’єднаних територіальних громад коштуватиме дешевше, ніж розробка генеральних планів окремо для кожного населеного пункту», – поінформував Ярослав Рабошук.