друкувати


Аграрії не задоволені діями голови «Аграрної партії України» Віталія Скоцика  

2 травня 2017, 09:31

Голова «Аграрної партії  України» (АПУ)  Віталій Скоцик  не виправдав очікування партійців щодо  прогресивного лідера.Таку думку висловив в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com заступник голови парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко.

Нагадаємо, напередодні політрада АПУ закликала своїх членів-депутатів, що входять до фракції БПП у Верховній Раді та провладних фракцій у місцевих радах, здати партійні квитки або вийти з цих фракцій. Два народні депутати від «Блоку Петра Порошенко» (БПП) Олександр Бакуменко та Леонід Козаченко, згідно цієї заяви, повинні вийти з коаліції.

 

 На мій погляд, Скоцик не став тим новим лідером, якого хотіли б  бачити аграрії. Йому не вистачає «політичної» харизми. Я, на жаль, не бачу також, щоб партія співпрацювала із органами влади! Ні у Президента, ні в прем’єра, ні в парламенті він не буває. Де ж він відстоює  інтереси галузі? На телеекранах і форумах? Скоцика не можна назвати серйозним впливовим політиком, який змушує владу діяти чи впливає на прийняття рішень. Йому не  вистачає  політичної сили та ваги, яка змусить владу рахуватися з Аграрною партією. А от загравання з виборцями, популізм, бажання здаватися гарним є, але це не означає бути таким!», — говорить народний депутат.

До того ж, каже Бакуменко, з  дй голови АПУ видно, що  він  н есамостійний у  прийнятті рішень,  а це  негативно  позначаєтья на діяльності полтсили.

Очевидно, що люди із близького оточення впливають на Скоцика… Партія втрачає сьогодні демократичність, і це обов’язково  призведе до  якогось  внутрішньопартійного розколу, який зіграє тільки проти неї. Я раніше дуже не хотів говорити на цю тему, бо проти будь-якого розколу. Адже в країні, де розвивається аграрна сфера, має бути політична партія, яка б захищала інтереси АПК. Втім, цього не  відбувається. Підтвердження більш ніж досить: усі бачили, як «відсували» від управління партією Геннадія Новікова з позиції заступника голови партії, хоча більше половини  парторганізацій у партії були саме із «Аграрного союзу». Це просто вражає», — пояснює  він до  чого призводить така піддатливість і недалекоглядність Віталія Скоцика у партійних питаннях.

Він також додав, що наразі «видаляють» із партії справжніх лідерів, які багато чого зробили й змінили свого часу»  і чому це відбувається  він пояснити не може.

Бакуменко вважає, що членам АПУ потрібно зробити  все,  аби не допустити повторення подібних політичних помилок і роз’єднати партію.

Потрібно максимально використовувати ті можливості, які є сьогодні. Рішення про  відкликання депутатів із  районних, місцевих рад  і парламенту – це величезна політична помилка, яка ні до чого хорошого у партії не приведе. У мене немає особистих образ, просто я вважаю, те, що сьогодні відбувається, призведе до негативних наслідків. Перехід Аграрної партії в опозицію – це стратегічний політичний промах, і на позачерговому з’їзді потрібно це питання ставити невідкладно. Я не пам’ятаю, щоб хтось давав політичну індульгенцію  політраді АПУ зі Скоциком приймати таке рішення. Це занадто», — підумував він.