друкувати


Сільське господарство України адаптують до змін клімату

1 травня 2017, 10:45

В Мінагрополітики відбувся семінар щодо визначення шляхів адаптації сільського господарства до зміни клімату. Про  це повідомляє  прес-служба відомства. Під час заходу було презентовано проект «Стратегії адаптації українського сільського господарства до кліматичних змін», розроблений Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України та проектом «Clima East».

Також під час семінару були представлені та обговорені результати роботи міжнародних та національних експертів, залучених проектом «Clima East». Учасники семінару обговорили питання, пов’язані з основними напрямками адаптації сільського господарства України до кліматичних змін та розробки державної політики у цій сфері. Метою розробки цих заходів є формування засад ведення сільськогосподарського виробництва у нових агрокліматичних умовах, а також запобігання деградації ґрунтового покриву, опустелюванню та пристосуванню до наслідків глобального потепління.

Довідково: 

Проект «Clima East» допомагає країнам східного партнерства у визначенні підходів до зменшення впливу на зміну клімату та адаптації до його наслідків. Проект фінансується ЄС. Метою проекту є сприяння країнам-партнерам у вдосконаленні державної політики, стратегій та ринкових механізмів в галузі зміни клімату шляхом підтримки регіонального співробітництва та покращення доступу до інформації щодо політики, нормативно-правової бази та експертних знань ЄС у цій галузі. Детальну інформацію щодо проекту можна знайти тут.