друкувати


ЄБРР і IFC можуть надавати кредити українським землям

27 квітня 2017, 14:41

Європейські банки готові кредитувати купівлю землі. Таку думку висловив Віталій Струков, керуючий партнер БДО Корпоративні Фінанси в ході панельної дискусії «Держава і агробізнес: реалії і сьогодення» на Agri Invest Forum 2017.

Експерт запевнив, що Європейські банки готові кредитувати купівлю землі під заставу цієї землі. І ЄБРР, і IFC готові надавати довгі кредити, на відміну від тих фінансових інституцій що діють в Україні.

 

 

$900 млн за останні 6 років IFC профінансували в агросектор, "найдовший" кредит, на сьогоднішній день, надається на 7 років із затримкою по виплаті тіла кредиту в 2 роки», - зазначила Олена Волошина, керівник діяльності IFC в Україні наголосивши, що наразі вони проводять пряме фінансування, яке доступне переважно великим та потужним компаніям. 

Василь Говгера, аналітик відділу агробізнесу ЄБРР доповнив, що паралельно з фінансуванням великих ЄБРР фінансує малий та середній бізнес:

В нас діє цілий відділ по фінансуванню та наданню дорадчої підтримки для малих та середніх фермерів. Завдяки цій програмі можна отримати фінансування в розмірі від $1 млн, проте важлива дорадчу підтримка, оскільки фермерам вигідніше працювати з місцевими банками задля мінімізації валютних ризиків».

Окрім того, експерт зазначив, що наразі існує багато інструментів і важливо аби аграрії ними цікавились та користувались.