друкувати


Органічне виробництво України зросло на 90%

27 квітня 2017, 13:57

Виробництво органічної продукції в Україні стрімко зростає. Про це зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час відкриття Міжнародного форуму «AGROPORT West Lviv-2017».

«Органічне виробництво розвивається шаленими темпами, але ми прагнемо, щоб цей процес був більш системним і був значно видиміший як у середині країни, так і поза її межами. Це одна із найдинамічніших галузей агросектору. За 5 років у нас приріст 90%», - відмітив він.

Міністр зауважив, що серед ключових тем роботи Форуму – розвиток органічного виробництва, який є одним із основних пріоритетів у діяльності Мінагрополітики. Наразі вже розроблений «органічний» закон, який підтримав Кабінет Міністрів.

Підтримка малих та середніх фермерів – завдання номер один для Мінагрополітики. Сьогодні ми вже реалізовуємо нову автономну програму надання дотацій. Впевнений, що участь аграріїв у міжнародних форумах є однією з можливостей розвинути свій виробничий потенціал, встановити нові ділові контакти. Такі заходи сприяють залученню міжнародних інвестицій, зокрема, як у свій малий бізнес, так і в глобальний агросектор», - зазначив Кутовий.