друкувати


Депутат – «фронтовик» пропонує створити клас дрібної і невеликої земельної буржуазії

25 квітня 2017, 18:32

AgroPolit.com зібрав аргументи прихильників та противників відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення. Про це йдеться в матеріалі видання «Противники та прихильники скасування земельного мораторію». Серед 32 опитаних народні депутати, політологи експерти з земельних відносин, вище керівництво Міністерства аграрної політики та директори великих агрохолдингів.

«Ми звернулися до Конституційного Суду, щоб на земельну проблему нарешті звернули увагу та почали не лише говорити, а й щось робити… Я бачу, що з кожним роком країна біднішає. А для українців питання землі – ментально важливе», – повідомляє народний депутат (Народний фронт) Віктор Романюк.

На його думку, потрібно створювати клас дрібної і невеликої буржуазії на землі.

Банк землі повинен бути консолідований навколо тих, хто живе і працює на цій землі… Якщо дію мораторію скасують, політики почнуть приймати законодавчі акти. Ми із 2001 року не можемо вирішити питання землі. Держава не може вирішити 15 років це питання, але ж погодьтеся, що це абсурд. Вона, як і Радянський Союз, відбирає у людини право приймати рішення і робить її безвідповідальною», – підкреслює депутат.