друкувати


За 2017 рік виявлено найбільшу кількість порушень в рибному секторі

19 квітня 2017, 12:48

З початку року інспекторським складом Азоврибоохорони проведено 514 рибоохоронних рейдів та викрито 1025 порушень правил рибальства, що завдали збитків рибному господарству на суму більше ніж 2,4 млн грн (2 440 067 грн). Про це повідомляє прес-служба Держрибагентства.

В рамках проведених оперативних заходів було вилучено 7324 кг біоресурсів (риби та інших водних біоресурсів), 4422 незаконних знаряддя лову. 276 справ передано до суду для притягнення порушників до відповідальності.

Начальник Азоврибоохорони Сергій Чіх повідомив:

В 2017 році найбільше порушень зафіксовано в Запорізькій та Херсонській області. Для незаконного вилову найчастіше використовують заборонені знаряддя лову, такі як сітки та трали». Наприклад, на початку квітня в Обіточній затоці, Азовського моря, в районі с. Преслав, Приморського району, Запорізької області було виявлено порушника на гумовому човні, який займався незаконним ловом риби 2 сітками. Він виловив риби в кількості: піленгас – 44 шт., калкан азовський – 1 шт., оселедець – 1 шт., бичок – 17 шт., загальною вагою 15 кг. Сума збитків, завданих рибному господарству, склала більше 31 тис грн. В Утлюкському лимані, Генічеського району, Херсонської області було зафіксовано порушника на човні «Бакай».

Він займався незаконним ловом риби забороненими знаряддями лову – 2 сітками та виловив рибу: бичок – 3122 ос./ 82 кг, піленгас – 7 ос. / 2,8 кг та оселедець – 7 ос. / 1,2 кг. Сума збитків склала майже 113 тис грн. В кінці березня в затоці Сиваш, в районі с. Семіхатки, Херсонської області інспектори виявили порушника, який ятерем виловив: бичка – 465 шт., піленгаса – 19 шт., креветки - 9 045 шт. Сума збитків склала більше 39 тис грн.

«Звертаюсь до всіх рибалок і нагадую, що необхідно дотримуватись правил любительського та промислового рибальства. Наразі в області закінчується набір в рибоохоронний патруль, тож боротьба з порушниками правил рибальства буде ще жорсткішою», – акцентував Сергій Чіх.

Нагадаємо, 16 березня розпочався прийом документів на весь інспекторський склад до рибоохоронного патруля Азовського басейнового управління. До відомства шукають 44 патрульних. З 7 по 11 квітня кандидати проходили тестування та співбесіду. Результати конкурсного відбору будуть опубліковані найближчим часом.