друкувати


Звинувачування глави ДПЗКУ Григоровича в кришуванні покерного клубу – наклеп

19 квітня 2017, 10:29

Підозра в.о. голови правління ДПЗКУ Олександр Григорович про кришування покерного клубу – брехня. Про це повідомляють «Українські Новини» з посиланням на заяву Олександра Григоровича.

Нагадаємо, минулого тижня з'явилися інформація про нібито причетність очільника Державної продовольчо-зернової корпорації до покерного клубу, який співробітники Національної поліції виявили під час так званих «санкціонованих обшуків». При цьому, як було зазначено, обшуки проводилися у кримінальному провадженні, предмет якого далекий від об'єкту перевірок.

 

 

Я всіляко підтримую дії правоохоронних органів, спрямованих на виявлення зловживань співробітниками держкомпаній, у тому числі і ДПЗКУ. Тільки за моєю ініціативою, за результатами внутрішніх службових розслідувань із жовтня в правоохоронні органи було направлено 17 звернень, за якими розпочато досудове слідство. Також були ініційовані перевірки і в центральному офісі корпорації», – розповів Олександр Григорович.

Стосовно ситуації з обшуком Нацполіції на об'єкті, який, по суті, не має відношення до державної корпорації, Олександр Григорович зазначив, що він справді є одним з акціонерів компанії, у власності якої перебуває зазначений об'єкт – адміністративний будинок, приміщення якого здаються в оренду. Але ще на початку 2015 року право керування цим майном було передано «в руки» компанії-управителю «Юридичній фірмі «Прокопенко, Чуйко і партнери».

Наскільки мені відомо, одне з приміщень цієї адміністративної будівлі було передано в оренду під кафе. За неправомірну діяльність, виявлену під час обшуку, орендар, безумовно, буде покараний відповідно до закону», – уточнив він.

Керівник ДПЗКУ наголосив, що за останні кілька місяців йому не вперше доводиться спростовувати недостовірні відомості, які кимось активно поширюються у пресі. На його думку, повідомлення мають явний наклепницький характер і спрямовані на приниження честі, гідності та ділової репутації не тільки його особисто, але і державної корпорації в цілому. У зв'язку з цим адвокати юридичної компанії «Алексєєв, Боярчуков і партнери» готують судовий позов за зазначеними фактами поширення недостовірної інформації.

Досудові публікації грають важливу роль в профілактиці кримінальних правопорушень. Водночас абсолютно неприпустимо спекулювати неперевіреною інформацією, яка здатна дискредитувати ділову репутацію будь-якої невинної особи. В даному випадку ми будемо вимагати від правоохоронних органів перевірки законності дій осіб, причетних до розповсюдження недостовірної інформації, а також вживати всіх передбачених законодавством заходів для захисту та відновлення порушених прав клієнта», – коментує Ігор Самольотов, керівник департаменту кримінальної практики ЮК «Алексєєв, Боярчуков і партнери».