друкувати


В Україні очікують серйозне похолодання

18 квітня 2017, 15:11

Найближчим часом в Україну прийде арктичний холод. Про це повідомляє на своїй сторінці Facebook головний синоптик Наталка Діденко.

"Арктичний холод посеред білого весняного цвіту - це не жарти. Вже найближчої ночі почне затікати в Україну холодне повітря",- пише вона.

За її словами, вночі морози досягатимуть 1-4 градусів, а на грунті ще нижче. «

Що погано - холодне повітря розраховує у нас оселитися десь на тиждень, як мінімум.  Тому короткочасне похолодання - це вже може бути небезпечно для ніжного цвіту майбутніх плодів фруктових. А що вже казати про тривале охолодження?.. Я не знаю точно, як рятувати ці дерева і кущі. Знаю, що по селах обкурювали плодові садки цілу ніч, щоб врятувати їх від морозу. Знаю, що повинні точно щось знати агрономи.  Гугліть, може, всемогутній гугл щось підкаже, розшукуйте знайомих чи незнайомих агрономів, просіть їх, щоб написали якісь рекомендації, щоб потім поширити їх у ФБ чи деінде, розпитайте старших і також поширте тут чи деінде.  Давайте якось захистимо наші любі абрикоси, вишні чи що ще цвіте, від цього несподіваного агресивного випаду Арктики. А найближчим часом на півдні, сході та в центрі, який ближче до Лівобережжя - можливі сильні опади, дощ та місцями мокрий сніг", - розповідає синоптик.