друкувати


Експорт лісу-кругляку необхідний для отримання траншів від МВФ

18 квітня 2017, 08:30

Якщо в межах Меморандуму з МВФ Україна дійсно мала домовленість про експорт лісу-кругляку, то цю умову країна зобов’язана виконати. Таку думку висловив польський економіст Лєшек Бальцерович на телеканалі ZIK.

«Я вважаю, що отримання траншів від МВФ для України є не негативної практикою. Адже надходження фінансової допомоги залежить від виконання певних умов, зокрема проведення реформ. Тому, я погоджуюся майже з усім, що очікує від України Міжнародний валютний фонд», – зауважив Лєшек Бальцерович.

На думку експерта, якщо фінансова допомога залежить від втілення в життя продуманої програми, то це тільки на користь розвитку країни.

Натомість питання щодо експорту лісу кругляку залишається відкритим. Адже, якщо поставки деревини обумовлені угодою з МВФ, то їх також потрібно дозволити.

Питання експорту лісу-кругляку потрібно чітко вирішити з європейською спільнотою. Адже, якщо Україна підписала певну угод, тобто Меморандум з МВФ, серед положень якої був дозвіл на експорт деревини, то Україна зобов’язана це виконувати. Якщо домовленість дійсно є, то не потрібно її порушувати», – вважає економіст.