друкувати


Держпродспоживслужба посилюватиме боротьбу з АЧС

14 квітня 2017, 12:50

Для стабілізації ситуації щодо АЧС Державна служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів починає впровадження комплексу нормативно-правових актів, які дозволять ефективно контролювати ситуацію. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Наразі вже розроблено проект законодавчих змін, який передбачає підвищення заходів із біологічної безпеки та збереження тваринництва в Україні. Планується прийняття порядків використання коштів на протиепізоотичні заходи, фінансування заходів, щодо утилізації побічних продуктів тваринного походження. Ці всі документи зараз перебувають на стадії погодження та затвердження», - повідомив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

З його слів, йдеться про зміни до діючої інструкції з профілактики та боротьби з АЧС, прийняття інструкції з утримання свиней, урядової постанови про посилення ветеринарно-санітарного контролю під час переміщення тварин та харчових продуктів тваринного походження.

Цього року на протиепізоотичні заходи Держпродспоживслужбі збільшили фінансування вдвічі – з 56 до 113 млн грн. За розрахунками фахівців, на ці заходи потрібно втричі більше - 360 млн грн, або 190 млн грн для вирішення критичних потреб.