друкувати


Інфраструктуру для функціонування ринку землі вже підготовлено

13 квітня 2017, 10:55

Наразі підготовлено інфраструктуру для функціонування ринку землі та удосконалення Державного кадастру. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час засідання Комітету ВРУ з питань економічної політики.

Спільно з експертним середовищем завершується робота над відповідними законопроектами. 

«На сьогодні вже організовані консультації з громадськістю та іншими зацікавленими учасниками аграрного ринку щодо оптимальної моделі впровадження ринку землі», - зазначив Тарас Кутовий.

За його словами, завершується робота над законопроектами “Про обіг земель сільськогосподарського призначення”, “Про консолідацію земель” та “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України, щодо запровадження обігу земель сільськогосподарського призначення”.

 Міністр поінформував про впровадження інформаційних технологій в земельних відносинах. Так, вже діють 2 нові електронні послуги: видача витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку (надано 135 тис. витягів) та замовлення витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку (замовлено 27,6 тис. витягів).

Нагадаю, що минулого року було запроваджено принцип екстериторіальності у розгляді земельних питань. Таким чином, ми ввели нову антикорупційну практику, яка сильно скорочує усі маневри, пов’язані з будь-якими корупційними зловживаннями», - підкреслив Кутовий.