друкувати


Аграрний комітет рекомендує Раді прийняти закон про якість харчових продуктів

11 квітня 2017, 19:21

Комітет Верховної ради України з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує прийнятти народними депутатами у другому читані законопроект №0906 «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин». Таке рішення ухвалили сьогодні члени комітету більшістью голосів на засідання комітету.

В лютому цей законопроект виносився в зал, але був відправлений парламентом на повторне друге читання.

Нагадаємо, як раніше писав AgroPoli.com голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа розраховує, що законопроект № 0906 Парламент зможе ухвалити вже в травні. 

За його словами, ухвалення законопроекту №0906 дозволить запровадити ефективну систему контролю та передбачити інструменти, які мінімізують корупцію.

З одного буку він дозволяє ефективно виконувати функції зі здійснення державного контролю: наприклад, коли є ризик життю і здоров’ю громадян, перевірка господарюючих суб’єктів буде здійснюватися без попередження. А з іншого – його прийняття дає додаткові можливості щодо забезпечення прав бізнесу, ліквідації корупційних ризиків, зокрема через проведення відеофіксації процедури інспектування не лише інспекторами Держпродспоживслужби, але й господарюючими суб’єктами», – додав Володимир Лапа.