друкувати


Аграрні розписки допомогли залучили 846 млн грн

11 квітня 2017, 14:15

За період впровадження аграрних розписок видано 101 такий документ, що дозволило залучити сільгоспвиробникам близько 846,6 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова розповіла, що інструмент відкриває нові можливості для малих та середніх фермерів і підтверджує свою ефективність, тож очікується його поширення на всю територію України.

Зокрема, у сільськогосподарському сезоні 2016-2017 років за допомогою 41 аграрної розписки аграрії залучили 657,6 мільйонів гривень. Наразі розписки діють у 8 регіонах: у Вінницькій, Полтавській, Черкаській, Харківській, Миколаївській, Сумській, Тернопільській та Хмельницькій областях.

Впровадження аграрних розписок поступово набирає обертів, відкриваючи аграріям нові можливості для залучення ресурсів. За час існування такого проекту з 2014 року,  не було зафіксовано жодного примусового стягнення заборгованості, оскільки всі аграрні розписки добровільно виконані з настанням строку виконання або виконуються. Аграрна розписка — це гнучкий та достатньо простий інструмент у використанні, який з кожним разом доводить свою ефективність», – зазначила вона.