друкувати


Китайці перевірятимуть українських виробників яловичини

11 квітня 2017, 12:57

На початку третьої декади квітня в Україні перебуватиме місія компетентного органу Китайської Народної Республіки, яка проінспектує вітчизняну систему державного контролю безпечності харчових продуктів у частині виробництва яловичини. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

«Два тижня тому ми приймали єгипетських колег в сфері фіто санітарного контролю, з якими у нас налагодження продуктивна співпраця. Наступного тижня приймаємо китайську делегацію по яловичині», - сказав він.

Питання організації роботи місії в Україні обговорювалося 30 березня під час зустрічі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольги Трофімцевої та Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи з радником з торгово-економічних питань Посольства КНР в Україні Лю Цзюнем.

Кінцевою метою виходу на зовнішній ринок є забезпечення прийнятної ціни реалізації яловичини для вітчизняних товаровиробників», - зазначив Лапа.