друкувати


Закінчився набір у перший рибний патруль — Держрибагентства

1 березня 2016, 08:15

Київщина побачить перших рибних патрульних вже цією весною. Про це повідомляє прес-служба Держрибагентства.

Було відібрано 47 кандидатів, 4 з яких є демобілізованими бійцями АТО. Серед перших рибних патрульних 44 чоловіки і 3 жінки, середній вік — 34 роки.  75% обраних кандидатів не мають досвіду роботи в органах рибоохорони, 25% є колишніми співробітниками рибоохорони.

Перший заступник Голови Держрибагентства Павло Гвозденко зазначив: «Відібрані кандидати продемонстрували  високі результати під час відбору,  переконливу мотивацію для роботи у рибному патрулі, бажання бути причетними до позитивних змін у країні.  Всі рибні патрульні  дуже різні:  багато абсолютно нових для галузі людей, є громадські активісти, є колишні учасники АТО...».

«Ми поставили собі за мету  підібрати дуже якісний колектив  у патруль,  ретельно аналізували всіх кандидатів. В результаті з 63 вакансій заповнили 47. Ще 16 вакансій лишилися незаповненими, у квітні на них буде оголошено додатковий конкурс», —  повідомив він.

 «Для участі  у конкурсі акредитувалася 21 ГО, їх представники мали конструктивну позицію, згідно з регламентом  задавали конкурсантам  питання як  професійного характеру, так і щодо їх особистої позиції, мотивації для роботи в органах рибоохорони», — додав Гвозденко.

В середині березня перші рибні патруль розпочнуть навчання. Підготовчий курс триватиме місяць і включає основи іхтіології та гідрології,  профільне законодавство, володіння зброєю, керування плавзасобами, дронами та  іншим технічним оснащенням,  а також фізичну підготовку. Після його завершення  патрульних чекають іспити та безпосередній початок роботи.