друкувати


РФ не зможе покрити дефіцит добрив в Україні

7 квітня 2017, 09:21

Міжнародна логістична компанія DSV вважає неможливим постачання в Україну 536 тис. т міндобрив для покриття дефіциту до 20 квітня. Про це повідомиляє прес-служба DSV.

"Щоб імпортувати в Україну близько 536 тис. т карбаміду і аміачної селітри, необхідно відправити в Україну орієнтовно 9000 вагонів. Враховуючи, що вагонний парк найбільших російських виробників міндобрив в середньому не перевищує 5-7 тис. вагонів, здійснення доставки до 25 квітня зазначеного обсягу добрив навіть при ідеальних умовах не представляється можливим", - зазначила компанія.

За розрахунками DSV, на збір такої партії добрив потрібно близько 38-40 днів, ще 37-39 днів необхідно для навантаження такого обсягу добрив, а перевезення вантажу в середньому займе близько 8 місяців.

При цьому, в разі дефіциту вагонів, локомотивів, відсутність вільних "вікон" для перевезення, терміни доставки добрив в Україні "можуть бути не прогнозовано збільшені".

За нашими оцінками, враховуючи досить стислі терміни, в Україні можливо здійснити доставку близько 30 тисяч тонн добрив, що складає всього лише 5,5% від потреби аграріїв", - резюмувала прес-служба DSV

DSV - логістична компанія зі 100% іноземним капіталом, що представляє інтереси корпорації DSV в Україні. Глобальна мережа офісів і транспортно-логістичних комплексів працює більш ніж в 80 країнах світу. А це близько 1000 дочірніх компаній зі штатом співробітників понад 40 000 кваліфікованих фахівців.

Нагадаємо, за підрахунками ФРУ дефіцит азотних добрив на внутрішньому ринку становить 34%

За даними Федерації, Для успішної посівної, щоб хоча б вийти на результати внесення добрив 2016 року, необхідно довантажити ще 275 тис. Тонн аміачної селітри (25% для завершення кампанії), 180 тис. Тонн КАС (45% від норми) і 220 тис . тонн карбаміду (36% від норми).

Причому ці добрива повинні бути поставлені в Україну до 20 квітня, оскільки крайній термін внесення добрив в грунт аграріями закінчується 25-30 квітня через ранньої весни

ФРУ вважає за необхідне термінове запуск вітчизняних хімпідприємств для подолання дефіциту азотних міндобрив.

Також ФРУ вважає, що введення антидемпінгових мит на азотні добрива іноземного виробництва є необхідним кроком для стабілізації вітчизняного ринку даної продукції.

27 грудня Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) ввела антидемпінгові мита в розмірі 4,19% -31,84% на імпорт карбаміду та КАС (карбамідно-аміачної суміші) з Росії з березня 2017 року на 5 років до березня 2022 року.

Це рішення повинно було вступити в силу з березня 2017 року, але було призупинено МКМТ в лютому.

У серпні Союз хіміків України звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та Міністерству економічного розвитку і торгівлі з проханням якомога швидше ввести мита на імпорт карбаміду та КАС (карбамідно-аміачну суміш) з Росії, а також збільшити існуючі мита на імпорт аміачної селітри з Росії .

6 березня оператор газотранспортної системи компанія "Укртрансгаз" обмежила газопостачання 3 хімічних підприємств холдингової компанії Ostchem через відсутність підтверджених обсягів природного газу.

Українські Новини