друкувати


Кабміном планується розпайовування землі

6 квітня 2017, 13:58

Кабінет Міністрів України 31 березня 2017 року зареєстрував проект Закону №6269 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій», щоб вирішити питання розпаювання земель державних та комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, за ініціативи. Про це повідомляється на сайті ВР.

Ініціатор законопроекту - Гройсман Володимир Борисович.

Головний комітет - з питань аграрної політики та земельних відносин

Проектом закону пропонується: визначити конкретний перелік осіб, які мають право на отримання земель безоплатно у власність; надати механізм розрахунку розміру та вартості земельної частки (паю); врегулювати питання визначення переліку земель, які залишаються у державній або комунальній власності після розпаювання державного або комунального сільськогосподарського підприємства, установи, організації та вказати можливі шляхи їх використання.

Мета законопроекту:

1. Встановити єдиний і чіткий підхід отримання встановленими даним законом категоріями громадян (працівниками державного або комунального сільськогосподарського підприємства, установи, організації, працівниками державних та комунальних закладів освіти, культури, охорони здоров'я, розташованих на території відповідної ради, а також пенсіонерами з їх числа) земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні таких підприємств, установ та організацій.

2. Врегулювати питання використання земель, які залишаються у державній або комунальній власності після розпаювання державного або комунального сільськогосподарського підприємства, установи, організації

У випадку прийняття законопроекту має бути введена в дію єдина і чітка процедура отримання вказаними категоріями громадян земельних ділянок, а також має бути врегульовано питання використання земель, які залишаються у державній або комунальній власності.