друкувати


Україна та Саудівська Аравія домовились про співпрацю

6 квітня 2017, 08:14

Україна та Саудівська Аравія поглиблять торгово-економічне партнерство. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України з  посиланням на результати зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового з  керівництвом Міністерства довкілля, водопостачання та сільського господарства Саудівської Аравії.  Наразі готуться підписання Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Саудівська Аравія про співробітництво в галузі сільського господарства, тваринництва та рибальства.  

Ми вважаємо Саудівську Аравію важливим і перспективним партнером для нарощування експорту, потенціал якого має реалізуватися повною мірою. Впевнений, міжурядова комісія буде сприяти розширенню товарообігу в галузі сільського господарства, зокрема за рахунок експорту зернових, олійних культур, м’яса худоби та птиці», — зазначив Кутовий.


За словами міністра, уряд України готовий максимально сприяти намірам саудівських сільськогосподарських компаній інвестувати в українську економіку.

Сьогодні ми вживаємо всіх необхідних заходів для того, щоб полегшити підприємницьку діяльність як українських, так і іноземних інвесторів. Відкриття спільних підприємств в Україні дозволить залучити інвестиції та поліпшити наші торговельні відносини», — зауважив Тарас Кутовий.
 

Нагадаємо, як раніше писав AgroPolit.com, в рамках п’ятого засідання Міжурядової українсько-саудівської комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа в Саудівській Аравії домовляється за експорт продукції птахівників та яловичини.