друкувати


США запустили в Україні проект підтримки кредитних спілок для кредитування АПК

5 квітня 2017, 15:24

В Україні запустили проект технічної допомогти USAID «Кредитування для сільгоспвиробників». Його презентація відбулася на засіданні комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності. Проект презентували заступник директора відділу економічного зростання USAID/Україна Стівен Ринецкі та директор проекту USAID «Кредитування для сільгоспвиробників» Ева Сержинська.

Проект розрахований на 4 роки (2016-2020 роки). Він фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та буде реалізований Всесвітньою радою кредитних спілок (WOCCU) у кооперації з Альянсом волонтерів задля економічного зростання (VEGA). В Україні співпраця відбуватиметься з Всеукраїнською асоціацією кредитних спілок та Національною асоціацією кредитних спілок України.
Метою проекту, за словами Сєржинської, є зміцнення сектору кредитної кооперації України для поліпшення якості фінансових послуг та продуктів, як пропонуються, зокрема, фермерським та іншим аграрним підприємствам в сільських регіонах України. Для її досягнення пропонується зосередитися на трьох напрямках:

- Посилення інституційної спроможності ринку кредитної кооперації та національних асоціацій;
- Вдосконалення законодавчої бази відповідно до стандартів ЄС;
- Допомога у подоланні обмежень, які заважають кредитним спілкам розширити коло діяльності та надавати послуги АПК.