друкувати


Трофімцева 11-13 квітня поїде наводити торговельні мости у Південну Корею

5 квітня 2017, 12:54

Наступного тижня, з 11 по 13 квітня заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева відвідає Південну Корею в рамках торговельної місії. Про це йдеться в її ексклюзивному блозі на AgroPolit.com.

Насамперед, у блозі йдеться про те що, можливості українського експорту аграрної продукції до цієї країни не вичерпує той потенціал, які відкриває внутрішній ринок Південної Кореї.

«Нещодавно, мала чудову нагоду поспілкуватись з надзвичайним та повноважним послом Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу. Пан посол  розповів, що на сьогоднішній день найбільш цікавими сегментами для збільшення експорту українських харчових продуктів до ринків Кореї є не тільки зернові, але й соняшникова олія, шоколад, органічні продукти та інша продукція без ГМО. Також, за його словами, корейські покупці дуже зацікавлені у поставках червоного м`яса тобто свинини та яловичини. Південна Корея є одним із ключових імпортерів свинини та яловичини у світі. Споживання м’ясопродуктів, за даними різних джерел, складає блізько 95-100 кг на душу населення в рік, де 55%, від зазначеного об’єму, складає свинина», – заявила вона.   

Також Ольга Трофімцева навела особливості споживання м’яса на ринку Південної Кореї.

У більшості випадків м’ясопродукти у Південній Кореї споживаються у «американському стилі». Це фаст-фуд, подача великих порцій у ресторанах, готові м’ясні напівфабрикати різних типів: сосиски і заморожені снеки з м’яса. Відповідно, провідні позиції на ринку м’яса займають американські компанії, які працюють у сегменті високомаржинальних, готових до споживання, м’ясопродуктів або зручно упакованого охолодженого м’яса. Лідерами в поставках замороженого м’яса є Австралія, країни ЄС, в незначній мірі Бразилія та Аргентина», – стверджує заступник міністра.

За її словами, окрім інших товарних позицій, зараз Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів здійснює заходи задля доступу української продукції птахівництва до ринків Кореї. А головними вимогами поставок Українських зернових є відсутність ГМО.

Головною умовою експорту продовольчого зерна до Республіки Корея є наявність сертифікату на відсутність ГМО (Non-GMO Sertificate), виданого компетентним державним органом України. Імпорт зернових контролюється шляхом тарифних квот через систему державних тендерів, в рамках яких корейська сторона закуповує у кваліфікованих імпортерів (учасників тендерів) зерно, відповідно до внутрішнього попиту, за цінами міжнародного ринку. Продукти рослинного походження можуть експортуватись до Кореї за наступними умовами: по-перше, продукція повинна супроводжуватись необхідним фітосертифікатом. По-друге, рослинна продукція має бути без  ґрунту та будь-яких заборонених Республікою шкідників. По-третє, необхідно пройти  інспекцію імпорту вже в самому порту прибуття в Кореї», – додала Ольга Трофімцева.

Нагадаємо, як раніше писав AgroPolit.com, 3-7 квітня міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий відвідає Королівство Саудівська Аравія в рамках міжурядової комісії разом з заступником міністра з питань євроінтеграції Ольгою Трофімцевою та головою Держпродспоживслужби Володимиром Лапою.