друкувати


МВФ: до травня парламент  має проголосувати закон  про  вільний ринок землі

4 квітня 2017, 20:11

Головний кредитор України (Міжнародний валютний фонд) прийняття парламентом законопроекту про вільний ринок землі в кінці травня, а також – відміну мораторію на продаж с/г землі з 1 січня 2018 року. Про це йдеться у тексті меморандуму між Україною та МВФ, оприлюдненим на сайті Фонду.

«Затвердження Верховною Радою закону «Про обіг земель сільськогосподарського призначення» очікується до кінця травня 2017 роки (зміна і новий граничний термін для виконання структурного «маяка», який залишається з кінця вересня 2016 року), який призведе до втрати мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення з кінця 2017 року», - сказано  у повідомленн тексті Меморандуму на сайті МВФ.  

Нагадаємо, що перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк розповів в інтерв'ю AgroPolit.com про нову модель ринку,  яку готує відомство, запобіжники для контрольованого запуску обігу с/г земель.

Місяць тому, міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий взяв участь у широкому обговоренні питань розвитку земельної реформи та держпідтримки АПК у рамках Національної платформи діалогу, яка відбулася в м. Хмельницькому. Метою заходу стало визначення оптимального формату проведення земельної реформи та формування переліку пропозицій.