друкувати


Стала відома дата проведення аграрного страйку під парламентом — Скоцик

22 січня 2016, 17:20

Погоджувальна рада Страйкового комітету Всеукраїнського агарного форуму (ВАФ) прийняла рішення провести страйк у день розгляду депутатами законопроекту, яким пропонується внести зміни в діючий спецрежим ПДВ для галузі. Про це в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com розповів голова Аграрної партії України (АПУ) Віталій Скоцик.

Законопроект розроблений і презентований ВАФ та «Аграрним союзом України». Його прийняла за основу президія АПУ та Страйковий комітет Всеукраїнського аграрного форуму. Допрацювати його разом розробниками отримали завдання народний депутат Леонід Козачеко та Олександр Бакуменко. За словами Скоцика, далі цей законопроект мають зареєструвати у парламенті та винести на голосування у Раду.

«Козаченко збиратиме підписи нардепів для його підтримки в сесійній залі, а саме голосування стане  для виборців на місцях індикатором того, як їх депутати відносяться до аграріїв», - розповів політик. Втім, за його словами, це не означає, що страйку аграріїв не буде.

Ми говоримо про форму великого загальнонаціонального страйку… Він відбудеться паралельно в день винесення у Раду цього законопроекту. Його вигляд і форми розробляються і він проходитиме, починаючи з території біля КМУ і по всій України… Ми очікуємо, що це буде на кінець наступного тижня чи через тиждень, бо у Раді триває інтенсивна дискусія про прийняття податкових змін в АПК», - підкреслив він.