друкувати


Президент підписав угоду ЗВТ між Україною та Канадою

3 квітня 2017, 19:01

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою», схвалений Верховною Радою України 14 березня 2017 року. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Саму угоду було підписано 11 липня 2016 року під час візиту в Україну Прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

З моменту набуття чинності угодою, Канада відкриє для українських експортерів 98 % свого ринку товарів, що є предметом двосторонньої торгівлі. З огляду на різний рівень економічного та соціального розвитку України та Канади сторони застосовуватимуть принцип асиметричності тарифних зобов’язань, що дозволить нашій державі адаптувати торгівлю з цією країною до умов вільної торгівлі.

Документ містить ряд норм і зобов’язань, що стосуються нетарифних заходів, які будуть сприяти тому, що доступ до ринків не буде обмежуватися невиправданими бар’єрами у торгівлі.

Очікується, що угода, окрім збільшення товарообігу між державами, сприятиме притоку іноземних інвестицій в Україну, створенню нових робочих місць, що, в свою чергу, позитивно вплине на зростання ВВП держави.

ЗВТ набуде чинності в перший день другого місяця після одержання останньою зі Сторін повідомлення про завершення виконання процедур, необхідних для її вступу в дію.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство економічного розвитку і торгівлі оприлюднила деталі ЗВТ з Канадою.