друкувати


Кутовий розповів, які реформи в АПК запрацюють до 2020 року

3 квітня 2017, 13:07

Найближчі 3 роки головними завданнями Міністерства аграрної політики та продовольства України стануть земельна реформа, безпечність продуктів та органічний ринок. Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий під час презентації пріоритетів роботи уряду до 2020 року, повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

«У розрізі земельної реформи має бути здійснене законодавче забезпечення земельного ринку за моделлю, визначеного шляхом національного обговорення та спрощення процедури реєстрації земельних ділянок. Особливу увагу буде приділено тому, що земля має належати українцям, як фізичним особам, а не юридичним особам, іноземцям чи агрохолдингам», ― повідомив міністр.

У питанні підвищення якості та безпечності харчових продуктів, продовжиться робота із гармонізації національного законодавства до європейських стандартів.

Ми активно працюємо на дезпекою та якістю харчових продуктів і це є в плані дій. Це напряму стосується нашого експортного потенціалу, а саме у переробленій продукції, в контексті переходу з сировинних орієнтацій», ― наголосив він.

В той час, збільшення експорту органічної продукції відбудеться за рахунок державного контролю у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

В нас вперше з’явився розвиток органічного виробництва. Це той шлях, ефективний шлях, який зараз має попит у світі, в якому український агропромисловий сектор набуде дуже гарних результатів», ― зазначив Тарас Кутовий.

Разом з цим, заплановано удосконалення механізмів стимулювання розвитку агропромислового комплексу.

В плані аграрної реформи ми зробили зміни в контексті підтримки агропромислового комплексу і вже є конкретні дії проголосовані парламентом ― це 5 років підтримки в рамках 1 % ВВП. Це ініціатива уряду, яка вже була підтримана і це означає, що ці п’ять років вже накладаються на той план дій який ми сьогодні з вами розглядаємо», ― додає він.

Нагадаємо, сьогодні прем’єр міністр України Володимир Гройсман анонсував відкриття вільного обігу с/г землі вже в цьому році.