друкувати


На Житомирщині анулюють незаконні ліцензії 3 фірм на видобуток бурштину

1 квітня 2017, 12:00

Влада Житомирської області через суд обіцяє анулювати ліцензії на видобуток бурштину, які 2016 року були видані трьом підприємствам – ТОВ «Райт Солюшн», «Амбер Холдинг» і «Компанія «Надра Галичини». Про це заявив голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич в Олевську під час розширеної наради представників влади, народних депутатів України та громадськості.

«Стосовно ліцензій, які були видані трьом фірмам – ТОВ «Райт Солюшн», ТОВ «Амбер Холдинг» і ТОВ «Компанія «Надра Галичини», – я сам, як і ви, був не в курсі їх видачі. Ця інформація мене, відверто кажучи, шокувала. Я не можу зрозуміти, яким чином в обхід рішень обласної ради, за якоюсь незрозумілою згодою були отримані ці ліцензії. Вчора, 28 березня, я мав розмову з прокурором області: на сьогодні подана заява до суду в інтересах захисту держави. Як голова облдержадміністрації я можу гарантувати лише одне: докладу всіх зусиль, щоб ці ліцензії анулювати», – заявив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Зауважимо, на сесії Житомирської обласної ради, що запланована на 6 квітня, депутати мають намір прийняти звернення до Державної служби геології та надр України щодо анулювання спеціальних дозволів на видобуток бурштину в Житомирській області, які були видані у 2016 році ТОВ «Райт Солюшн», ТОВ «Амбер Холдинг» та ТОВ «Компанія «Надра Галичини».

Укрінформ