друкувати


Зубко: Реформа ДФС має врахувати інтереси місцевого самоврядування

31 березня 2017, 18:17

У реформуванні Державної фіскальної служби (ДФС) особливу увагу потрібно приділити місцевому самоврядуванню. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За його словами, після впровадження бюджетної децентралізації, органи місцевого самоврядування сьогодні є фактично податковими агентами, які зацікавлені в своєчасному надходженні податків до місцевого бюджету.

В першу чергу, ми повинні відновити роботу громадських рад та колегій, які спільно з місцевим самоврядуванням і ДФС будуть вирішувати проблемні питання щодо ненадходження податків від суб’єктів підприємництва, які працюють на території місцевих громад», - зазначив він. 

Віце-прем’єр повідомив, що така співпраця раніше існувала, що давало можливість вирішувати проблеми тіньового обігу коштів та невиплати заробітної плати.

Така співпраця дала б можливість не лише наповнити бюджети, а й захистити тих роботодавців і підприємців, які працюють легально і сплачують податки», - підсумував Зубко.

Урядовий Портал