друкувати


Українські підприємства отримали дозвіл на експорт продукції в ОАЕ — офіційно

29 лютого 2016, 11:58

Україна експортуватиме м'ясо птиці та яловичину до ОАЕ і наразі тривають переговори щодо поставок молочних продуктів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.

«Україна відкрила ринок ОАЕ для яловичини, баранини і м'яса птиці. На черзі — молоко, молочні продукти, риба, мед, кондитерська продукція, плодовоовочева консервація, а також жива худоба. Саме щодо цих продуктів зараз проводяться подальші переговори», — написала вона.

За її словами, право на експорт м'яса птиці в ОАЕ отримали компанії, що мають право постачання цієї продукції до ЄС. ЗВТ з ЄС — це наш ключ до ринків країн Азії та Африки, для яких важливе розуміння стандартів якості продукції.

«В минулому році ми поставили до ОАЕ продукції на суму в $135 млн. Це і олія, і яйця, і зернові, овочі, кондитерські вироби. Переконана, що розширення співробітництва може збільшити український експорт до цієї країни до рівня в $300 млн в найближчій перспективі. Далі — більше. Адже ОАЕ — це величезний торговельний хаб, через який продукція експортується в інші країни арабського світу», — деталізувала вона.