друкувати


Уряд ініціює розробку нового законодавства для вирішення проблеми нелегального видобутку бурштину

31 березня 2017, 09:23

Уряд України спільно з органами місцевого самоврядування ініціює розробку нового прозорого законодавства, що дозволить вирішити проблему нелегального видобутку бурштину. Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Уряд прийняв рішення для того, щоб в кооперації з місцевим самоврядуванням, державними органами влади скооперувати цю роботу і зробити її абсолютно публічною. Найголовніше - зробити нове прозоре законодавство, яке дозволить публічно, відкрито займатися видобутком, з одного боку, і з іншого боку, щоб це було прозоро і ефективно для державного і місцевих бюджетів», - заявив він.

Гройсман зазначив, що у Парламенті неодноразово намагалися ухвалити необхідні рішення і покласти край незаконній діяльності бурштинової мафії, яка є «великою проблемою». Однак законодавчі зміни не були прийняті, і це дозволяє ділкам «і далі займатися тим, чим займаються». При цьому, за словами Володимира Гройсмана, рейди правоохоронних структур, що здійснюються час від часу, не є ефективними.

Урядовий Портал