друкувати


МВФ назвав дату розгляду надання наступного траншу Україні

30 березня 2017, 16:18

Засідання Ради виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду, на якому буде розглянуто питання виділення Україні траншу в сумі $1 млрд, заплановано на 3 квітня. Про це повідомили Укрінформу у прес-службі представництва МВФ в Україні.

«Розгляд Радою виконавчих директорів МВФ третього перегляду програми України в рамках механізму розширеного фінансування (EFF) – разом із результатами консультацій 2016 року за статтею IV Угод МВФ – заплановано на 3 квітня 2017 року», - зазначив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше.

За словами Ваше, завершення третього перегляду уможливить виділення Україні траншу у розмірі близько 1 млрд дол.

Як повідомляв Укрінформ, засідання Ради директорів МВФ, на якому мало бути ухвалене рішення про виділення наступного траншу Україні (попередньо в розмірі $1 млрд), було заплановане на 20 березня. В останній момент Фонд оголосив про перенесення цього засідання.  

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пояснив таке рішення необхідністю уточнення Україною і МВФ показників економічного зростання у зв'язку з блокадою на Донбасі.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, Національний банк України вже погодив нові макроекономічні показники і передав їх Міжнародному валютному фонду.

Відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом близько $17,11 млрд з першим траншем в $5 млрд передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення у 2015 році ще трьох траншів по $1,63 млрд і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до $0,61 млрд.