друкувати


Американці можуть вкласти в український агросектор $ 100 млн

30 березня 2017, 10:25

Американський фонд Navigator Principal Investors може вкласти в українські порти і сільське господарство близько $100 млн, розповів голова фонду Navigator Principal Investors LLC Кайл Шостак (Kyle Shostak). Про це повідомляє Прайм.

«Ми дивимося на порти і сільське господарство. Там не так багато портів ... Ми дивимося на Одесу, Миколаїв, на Херсон і на великих сільгоспвиробників», - сказав він.

Відбулась зустріч російського і американського бізнесу в Торговому представництві РФ в Нью-Йорку .

«Ми говоримо про приватні компанії (для наших інвестицій) і говоримо про інвестиції до 100 мільйонів», - додав голова.

Шостак відзначив, що вирішив розглянути вкладення в Україну після трирічної перерви. Він дивиться на папери з прибутковістю від 15%.

Бізнес-клімат там, напевно, не найкращий. Хочеться, щоб він був більш прозорим. Але я бачу там велику потребу в інвестиціях. Вони досить наполегливо працюють, залучаючи інвесторів. Особливо в інфраструктурні проекти. Мене, звичайно, турбують будь-які новини з поновленням бойових дій. Це основна проблема», - зазначив він.

Крім України і Росії також розглядаються нові вкладення в Казахстан (газове родовище), і в канадську компанію, яка отримала ліцензію з переказу грошей на Кубі, розповів Шостак.