друкувати


В Києві хочуть масштабувати міське фермерство

27 березня 2017, 12:54

Громадська організація «Місцева економіка», яка торік за допомогою фінансової підтримки киян запустила мікроферму посеред міста Kyiv Farm, планує масштабувати проекти громадських городів. Про це повідомляє громадська організація "Місцева економіка".

Для цього 8, 9 та 23 квітня ініціатива разом з локальними та іноземними експертами організовує курс "Як створити город у місті?". Серед тем освітньої програми – вибір ділянки для городу у місті, фермерство на дахах, як легально отримати ділянку для вирощування їжі у місті та інше. Курс побудували з перервою, щоб учасники курсу змогли запустити свій проект цього сезону.

До 2050 року 70 відсотків людей житиме у містах. Ферми майбутнього, або центри, що вироблятимуть їжу, виглядатимуть зовсім інакше, ніж сьогодні – це будуть вертикальні ферми, indoor ферми, ферми на дахах, громадські сади – виробництво їжі концентруватиметься біля великих міст або у містах. Тому сьогодні ми маємо ставати ближче до практики міськго фермерства», – кажуть у "Місцевій економіці". 

Серед позитивних наслідків підтримки міського фермества експерти виділяють: користь і здоров'я людей, які вирощують і харчуються власними продуктами; озеленення міста та зниження температури влітку; скорочення парникових газів; більш ефективне використання муніципальних органічних відходів; підвищена увага місцевих до локальної їжі; більше імпортозаміщення, що враховуватиме потреби в продуктах харчування для міського населення, яке все більше буде ставати мультикультурним; розвиток публічних просторів міста.