друкувати


УАК: термін прийому заяв на аграрні дотації – до 1 квітня

22 березня 2017, 15:59

Кабміном ухвалена постанова, відповідно до якої аграрії зможуть отримати бюджетні дотації у 2017 році за період, починаючи з лютого 2017 року. Про це повідомляє Українська Аграрна Конфедерація.

Важливим моментом є те, що строк прийому заяв на отримання дотацій за лютий до 1 квітня.

Так, документом передбачається, як виняток, надати право на отримання бюджетної дотації за підсумками роботи у лютому 2017 року сільгосптоваровиробникам, які станом на 31 грудня 2016 року перебували у реєстрі спецрежиму ПДВ, та станом на 1 березня 2017 року були платниками ПДВ та здійснювали діяльність відповідно до п.3 Ст. 161 Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України".

Необхідно розуміти, що дотації виплачуватимуться щомісяця за результатами місячної податкової звітності. Тобто, щоб отримати кошти за січень, аграрії мали подати податкову декларацію до 20 лютого, за лютий – до 20 березня. Саме тому продовження строку прийому заяв є дуже важливим", – коментує в. о. директора Української аграрної конфедерації Марія Дідух.

Нагадаємо, виплата дотацій аграріям затримувалася через відсутність кількох документів - зокрема, Порядку ведення та форми Реєстру отримувачів бюджетної дотації, який мав затвердити Кабінет Міністрів України.

Проект цього документу був оприлюднений на сайті Міністерства фінансів, однак викликав багато нарікань з боку аграріїв. Українська аграрна конфедерація разом з іншими громадськими об'єднаннями звернулися до міністра фінансів Олександра Данилюка і надали перелік виправлень, які необхідно внести до Порядку.