друкувати


Мінагрополітики розпаюють землі в 2016 році — Павленко

28 лютого 2016, 16:21

Міністерство аграрної політики і продовольства України (Мінагрополітики) в цьому році розпаює все 200 тис. г державної землі, яка знаходиться на балансі міністерства,в результаті землю отримають 100 тис. чоловік. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко.

"100 тис. осіб повинні отримати землю в результаті розпаювання майже 200 тис. г державних земель. Все це плануємо зробити вже в цьому році", — сказав він.

Міністр планує в 2016 році передати всі підпорядковані управлінню міністерства державні підприємства (429 суб'єктів господарювання) Фонду державного майна для їх подальшої приватизації.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року Верховна Рада (ВР) продовжила мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2017 року. Прийнятий документ передбачає підготовку Кабінетом міністрів до березня 2016 року законопроекту про обіг землі.

Державне агентство геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) вже подало такий законопроект на розгляд Кабміну.

"Документ передбачає поетапне скасування мораторію. На першому етапі будуть продаватися тільки землі державної власності. На другому етапі, за його словами, на ринок зможуть вийти власники земельних паїв", — прокоментував законопроект голова агентства Максим Мартинюк.

AgroPolit.com