друкувати


Мінагрополітики та Ексімбанк КНР обговорили реалізацію зернового проекту

21 березня 2017, 17:46

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева зустрілась з віце-президентом Експортно-Імпортного Банку КНР Юаньом Синьюнєм. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Під час зустрічі обговорювалась реалізація двостороннього зернового проекту, який виконується Державною продовольчо-зерновою корпорацією України та китайською корпорацією ССЕС. На сьогодні цей проект є наймасштабнішим в аграрній сфері між двома країнами.

Позиція Міністерства дуже чітка: успіх даного проекту можливий лише за умови постійної координації наших наступних кроків за тими напрямками використання кредиту, які вже є на сьогодні схваленими китайською стороною», – прокоментувала Трофімцева.

Заступник міністра наголосила на важливості подальшого активного діалогу двох сторін з метою успішної реалізації даного проекту, та подякувала пану Синьюню за конструктивну позицію у вирішенні робочих питань.

Зі свого боку, Пан Юань Синьюнь високо оцінив роботу Міністерства та ДПЗКУ в процесі вирішення тих питань, які виникли в процесі реалізації проекту. Він зазначив, що Ексімбанк Китайської Народної Республіки готовий до гнучкого підходу у подоланні перепон, які могли б заважати успіху проекту.

Лише спільні зусилля з двох сторін дадуть відповідний результат, на який очікують наші країни від реалізації проекту. Ми і надалі зацікавлені в активній співпраці з Україною, знаючи її надзвичайно важливу роль як аграрного гравця в Європі і світі», – резюмував пан віце-президент Ексімбанку КНР.