друкувати


ДПЗКУ виставили оцінку за річну роботу

22 березня 2017, 07:34

AgroPolit.com проаналізував роботу за минулий рік найбільшого зернотрейдера ПАТ «Державну продовльчо-зернову корпорацію». Представив звіт у своєму матеріалі «Перемоги та виклики ДПЗКУ – яким був для держкорпорації 2016 рік»

В матеріалі наведено 7 досягнень та 3 виклика, з якими компанія входить у 2017 рік

Серед досягнень видання наводить декілька, зокрема: 1) ДПЗКУ став лідером експорту зернових; 2) №1 з експорту борошна; 3) започаткування відвантаження борошна на зовнішні ринки у біг-бегах; 4) запуск відвантаження зерна річковим транспортом; 5) намітилися перемовини зі стратегічним партнером – китайською корпорацією ССЕС; 6) історичний рекорд заготівлі зерна, 7) збільшення операційного прибутку.

У жовтні минулого року було нарешті налагоджено діалог зі стратегічним партнером – китайською корпорацією ССЕС, в результаті чого запущено форвардну програму на суму 1,1 млрд грн (вперше вона стартувала  восени, і включає в себе закупівлю не тільки ярих, а й озимих культур), а також узгоджено інфраструктурні проекти на суму до $500 млн… І нарешті, фінансовий результат, що, безперечно, залишається основним показником ефективної діяльності будь-якої компанії. Так, у 2016 році держкорпорація збільшила фінансовий результат від операційної діяльності на понад 1 млрд грн – операційний прибуток за минулий рік склав 957 млн грн проти 119 млн грн збитку в попередньому періоді. Кількість збиткових підприємств корпорації скоротилася у 1,5 разу. Водночас фінансовий результат філій зріс у 5 разів та становив 159 млн грн», – йдеться у дослідженні.

Три виклики на 2017 рік: 1) дебіторська заборгованість; 2) застаріле обладнання; 3) кредит перед китайським банком.

Детальніше читайте на AgroPolit.com.