друкувати


Уряд затвердив порядок ввезення біологічних контрольних і шкідливих організмів

20 березня 2017, 18:53

Уряд затвердив порядок імпорту біологічних контрольних та шкідливих організмів. Про  це йдеться у повідомленні прес-служби Держпродспоживслужби. Відповідна постанова «Про затвердження Порядку імпорту біологічних контрольних організмів для проведення наукових досліджень або біологічного контролю та шкідливих організмів, які завозяться для науково-дослідних цілей» від 11.01.2017 № 144 опублікована на урядовому порталі.

Порядом визначається процедура ввезення в Україну біологічних контрольних організмів для проведення наукових досліджень або біологічного контролю та шкідливих організмів, які завозяться для науково-дослідних цілей. Зокрема вказується, що імпортні біологічні контрольні організми для проведення наукових досліджень або біологічного контролю та шкідливі організми, які завозяться для науково-дослідних цілей, повинні супроводжуватися оригіналами фітосанітарних сертифікатів.

Для здійснення імпорту в Україну біологічного контрольного організму для проведення наукових досліджень або біологічного контролю та шкідливого організму, який завозиться для науково-дослідних цілей необхідно за 30 робочих днів до ввезення подати до Держпродспоживслужби лист-звернення. У цьому листі повинні бути дані про:

Для імпорту біологічного контрольного організму потрібно подати відомості про:

При цьому для імпорту шкідливого організму потрібно додатково подати відомості про біологію його розвитку, можливі шляхи поширення, шкодочинність та взаємодію з навколишнім природним середовищем.Про результати розгляду листа-звернення Держпродспоживслужба повідомляє особу в письмовій формі впродовж 20 робочих днів. У Порядку також визначається, що Держпродспоживслужба веде облік імпорту та використання біологічних контрольних організмів.