друкувати


Зубко: Місцева влада ігнорує 57 млрд гривень на своїх рахунках

20 березня 2017, 19:56

Станом на 1 січня 2017 року на казначейських рахунках місцевих бюджетів накопичелося 57 млрд гривень не використаних грошей. Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час виступу на раді регіонального розвитку бюджетів.

Віце прим’єр-міністр звинуватив в цьому нестачу якісних інфраструктурних проектів на місцях.

Починаючи впроваджувати фінансову децентралізацію, ми говорили, що кошти йдуть під відповідальність та повноваження. Але ми бачимо, що станом на 1 січня 2016 року залишки на казначейських рахунках місцевих бюджетів складали 32 млрд грн, на 1 січня 2017 року – 57 млрд грн. Це свідчить про відсутність проектів на місцях. Це теж стосується і ситуації з державними субвенціями», — наголосив Геннадій Зубко.

Він закликав представників місцевого самоврядування активніше займатись розробкою й впровадженням інфраструктурних проектів, адже фінансовий ресурс для цього є.

Нам потрібна координація та консолідація можливостей державного, місцевих бюджетів, а також бюджетів ОТГ для того, щоб продемонструвати точки зростання у громадах», — наголосив Геннадій Зубко.

 decentralization.gov.ua