друкувати


Зубко: Нових громад немає

20 березня 2017, 17:22

Кількість об’єднаних територіальних громад, в порівнянні з минулим роком, не змінилась і становить – 366 ОТГ. А їх розташування по країні є нерівномірним – 30% ОТГ знаходяться в трьох областях. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко виступаючи на засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляє Укрінформ.

“366 об’єднаних територіальних громад, які мають прямі міжбюджетні відносини. Це дійсно успіх, але хотів би, щоб цей успіх був в усіх областях, тому що якщо подивитися по кількості, то саме 30 %, левова частка - це тільки три області: Дніпропетровська, Тернопільська, Житомирська”, – сказав він.

Віце-прем’єр України закликав громади до більш швидшого об’єднання.

Наша мета – це успішні, заможні й спроможні громади. Давайте переходити від лозунгів “Візьми і зроби!” до лозунгів “Зроблено і впроваджено!”, – додав Генадій Зубко.

Нагадаємо, як раніше писав AgroPolit.com у спецпроекті «Децентралізації на паузі, або Чому уряд та парламент імітують реформу?» на кінець 2016 року кількість об'єднаних територіальних громад становила 366. Найбільша кількість ОТГ в Тернопільській області – 36, найменша у Київський – 2 ОТГ. Разом з цим, у своєму блозі на AgroPolit.com експерт з питань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади Юрій Ганущак писав, що завершення реформи децентралізації влада перенесла на 2017 рік.