друкувати


Блокада Донбасу зриває кредит МВФ для України

20 березня 2017, 08:39

Рада директорів МВФ перенесла на короткий строк запланований на понеділок розгляд питання про завершення третього перегляду Програми розширеного фінансування для України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Перенесення термінів проведення засідання викликане виключно потребою в уточненні розрахунків щодо економічних наслідків від заходів, застосованих Україною у відповідь на блокаду, та захоплення українських підприємств на непідконтрольних Уряду територіях Донецької та Луганської областей, а також у зв’язку з визнанням російською стороною "документів", виданих на цих територіях.

«Уточнення цих розрахунків важливе для обох сторін задля максимальної ефективності програми. Відповідні консультації вже розпочато. Плануємо їх завершити у найкоротші терміни», – зазначив міністр фінансів Олександр Данилюк.

За словами прем'єр-міністра України Володиммира гройсмана, причина перенесення розгляду цього питання пов’язана в необхідністі перегляду макропоказників країни.

«Вони хочуть оцінити які макроекономічні показники будуть в Україні в 2017 році. Для мене це ще один виклик як для прем’єра, з яким слід справитися», – заявив він.

Однак коли саме МВФ розглядатиме «українське питання», – поки невідомо. Адже з сайту МВФ зникли будь-які відповідні згадки про Україну в календарі заходів.