друкувати


Лапа: Попередні результати перевірки Одеської обласної Держпродспоживслужби зацікавлять НАБУ

17 березня 2017, 16:01

Роботу фітосанітарної служби в Одесі перевіряє спеціальна робоча група. Результати перевірки будуть передані в НАБУ. Про це повідомляють у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

 «Упродовж останніх трьох тижнів Держпродспоживслужба отримала ряд скарг від господарюючих суб’єктів та депутатських звернень, які стосуються оформлення експортно-імпортних вантажів. Спочатку минулого тижня була проведена нарада за участю представників зернотрейдерів, де ми детально обговорили всі проблемні питання, які виникають в роботі фітосанатірної служби в Одесі. За результатами зустрічі була сформована відповідна робоча група, яка працювала в Одесі впродовж тижня та перевіряла діяльність спеціалістів Головного управління та фітосанітарної лабораторії щодо проведення фітосанітарних процедур та наявності корупційних правопорушень», – повідомив голова Держпродспоживслужби.

За його словами, до складу робочої групи увійшли спеціалісти Держпродспоживслужби, фахівці установ, які належать до сфери управління Держпродспоживслужби, та зернотрейдери.

 Сьогодні комісія закінчує свою роботу в області, і на підставі отриманих результатів  будуть зроблені відповідні висновки та прийняті рішення. Виглядає так, що є достатньо підстав для того, аби передавати матеріали до НАБУ. За необхідності будуть вжиті відповідні заходи і на рівні Держпродспожисвлужби», – зазначив Володимир Лапа.