друкувати


ДПЗКУ працює над будівництвом трьох нових елеваторів

17 березня 2017, 09:46

«Державна продовольчо-зернова корпорація» наразі опрацьовує проекти з будівництва трьох елеваторів. Про це повідомив заступник голови правління ДПЗКУ Віталій Шулежко в інтерв'ю AgroPolit.com.

«Зараз ми опрацьовує проекти з будівництва трьох елеваторів в областях, де у нас немає власних потужностей - Дніпропетровська, Київська та Вінницька області», - зазначив Віталій Шулежко.

Він додав, що першочергове завдання ДПЗКУ - модернізація існуючих елеваторів.

І на внутрішньому, і на зовнішньому ринках корпорація конкурує з приватними агрохолдингами. Щоб утримувати лідерські позиції, ми повинні бути конкурентоспроможними, тому зараз активно працюємо над оновленням обладнання на власних елеваторах і переробних підприємствах. Довгий час підвищення ефективності роботи філій ДПЗКУ не приділяли достатньої уваги. У минулому році, коли заробила рада директорів, це питання зрушилося з мертвої точки і було модернізовано значну кількість обладнання на елеваторах», - повідомив він.

 

За його словами, в 2015 р загальний обсяг капітальних інвестицій склав 18 млн грн, а в 2016 р на модернізацію підприємств було спрямовано понад 150 млн грн.

Звичайно, це значні витрати, але для підвищення ефективності роботи ми повинні інвестувати в розвиток корпорації», - підсумував Віталій Шулежко.

Нагадаємо, що портові елеватори ДПЗКУ з початку 2016/17 МР перевалили 1,5 млн т зерна.