друкувати


Держлісагентство вивчає міжнародний досвід для реформування галузі в Україні

17 березня 2017, 08:00

16 березня 2017 року, під час візиту до Великобританії, т.в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич провела зустріч з головою Лісової Комісії Великобританії сером Гаррі Студхолмом. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Під час зустрічі сторони обговорили питання ведення лісового господарства, які є найбільш важливі для обох країн, та можливість підписання офіційного меморандуму про співпрацю.

«Гаррі Студхолма зацікавило ведення лісового господарства у широколистяних лісах та наш досвід створення змішаних культур, оскільки наша практика кардинально відрізняється від їхньої. А для України цікавим було б більш широко вивчити їхній досвід щодо підтримки стабільності екосистем», – повідомила Христина Юшкевич.

Також керівник Держлісагентства запросила сера Студхолма до України для продовження перемовин про співпрацю.

Окрім того, в рамках візиту до Лісової Комісії Шотландії Христина Юшкевич побувала в одному з національних парків Шотландії, де ознайомилася з практикою лісорозведення та системою природоохоронних територій.

Також керівник відомства відвідала Університет Північно-Шотландського нагір'я та островів.

Під час зустрічі було запропоновано розробити та започаткувати програму обміну викладачами та студентами факультетів лісового господарства.