друкувати


Інвестувати в «розумні ферми» та органіку запропонували японським бізнесменам у Мінагрополітики

16 березня 2017, 14:19

Розвиток переробної галузі, інфраструктури та логістики, органічного виробництва та впровадження інноваційних технологій в українському аграрному секторі – це ключові напрямки для розвитку двосторонньої співпраці та інвестиційного співробітництва між Україною та Японією. Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час форуму з представниками японської бізнес-місії.

«Сьогодні український агарний сектор розвивається дуже динамічно та має багато підсекторів для розвитку спільних бізнес-проектів, а також для інвестиційного співробітництва між українськими та японськими партнерами. Наприклад, це розвиток українського органічного виробництва, впровадження ІТ-технологій, модернізація інфраструктури, а також усі напрямки розвитку переробної галузі», – зазначила заступник міністра

За її словами, виробництвом органічної продукції в Україні зацікавлені не тільки малі та середні виробники, але й великі агрохолдинги.

За оцінками експертів галузі, найбільш інвестиційно привабливими підсекторами в українському АПК для іноземних інвесторів є: впровадження інноваційних технологій, розвиток «розумних ферм» (smart farming), зеленого туризму, кондитерська промисловість, виробництво та переробка червоного м’яса та птиці, а також збільшення асортименту української органічної продукції», – зазначила Трофімцева.

За даними Мінагрополітики, за результатами 2016 року, товарообіг аграрною продукцією між Україною та Японією склав $86,5 млн. Головні продукти експорту української сільськогосподарської продукції до Японії за 2016 рік: згущене молоко - $568 тис., мед натуральний - $243 тис., зернові злаки -$36793 тис., тютюн та вироби з нього - $45122 тис.