друкувати


В Україні буде презентовано Систему моніторингу земельних відносин — Рутицька

26 лютого 2016, 17:42

29 лютого 2016 року в Міністерстві аграрної політики та продовольства (Мінагрополітики)відбудеться презентація: «Запровадження Моніторингу земельних відносин в Україні: крок до прозорості», створеного в рамках проекту «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні», який реалізується за сприяння Світового банку. Про це повідомляє заступник міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.

Буде презентовано Систему моніторингу земельних відносин в Україні — інноваційний інструмент для комплексного аналізу розвитку земельних відносин та розробки політичних рішень у цій галузі, уперше запроваджений в Україні. Буде презентовано також аналітичний щорічник «Моніторинг земельних відносин в Україні. 2014-2015», підготовлений на основі результатів, отриманих під час пілотного впровадження системи.

Участь у презентації та обговоренні візьмуть представники Світового банку, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Держгеокадастру, міністерств та урядових структур, які беруть участь у створенні системи Моніторингу, а також аграрного бізнесу, міжнародних та українських неурядових організацій.

«До реалізації проекту «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні» було залучено більше 10-ти обласних державних адміністрацій. В основі роботи проекту — три компоненти, зокрема аналітична підтримка, створення системи моніторингу земельних відносин, покращення доступності та якості даних про агросектор, а також публічне обговорення ключових реформ та діалог між приватним та державним сектором», — зазначає Рутицька.