друкувати


Олексій Мушак: Аграрна партія немає власної  концепції земельного ринку

14 березня 2017, 10:25

Аграрна партія України немає чіткого бачення проведення земельної реформи, попри те, що  в політиці знаходиться 20 років.  Таку думку в  інтерв’ю виданню Грінченкоінформ висловив народний депутат  від  БПП,  ініціатор подання звернення 55 народних депутатів до  Конституційного суду про зняття мораторію на продаж  землі Олексій Мушак.

"Візьміть ту ж таки Аграрну партію. Їй 20 років, а вона не має своєї концепції земельного ринку. Вони кажуть: ми, мовляв, напрацьовуємо. Це, мені здається, несерйозно», - заявив Мушак. Він так прокоментував питання, щодо того що  нинішнє  керівництво партії неодноразово висловлювалося проти ринку землі. «Якщо хочеш принести щось для держави і запровадити нове, то треба ж казати не про свої політичні уподобання, а про те, що справді необхідне державі…», -  пояснив він.

Молодий політик нагадав, що за продовження мораторію до 2018 року проголосувало 297 народних депутатів. «Які ще аргументи потрібні популістам? Жодних! Ці люди – хтось уже 10 років у політиці, як Ляшко, хтось 20, як Юлія Володимирівна… І весь час кажуть одне і те ж: село гине,.. олігархи винні… Багато хто з них уже встиг побувати у владі по декілька разів. І нічого ж не поміняли! Насправді, вони зацікавлені в тому, щоб українці були бідні. А інакше такі політичні сили не будуть нікому потрібні… Я, чесно кажучи, гордий, що разом з колегами ми почали цей процес (подання до  Конституційного суду. – Авт.). У нас є чіткий план, ми його рухаємо. У нас є концепція, бачення… Можливо, не ідеальна, але запропонуйте, будь ласка, іншу. У нас є законопроект, є подання в Конституційний Суд, є, зрештою, публічна аргументація. А проти нас поки що – єдині аргументи: «українська земля – це свята матір, її не можна продавати», - підсумував він.

Нагадаємо раніше в інтерв’ю виданню AgroPolit.com голова ради Асоціації «Земельна спілка України» Андрій Мартин розповів що зняття мораторію на продаж землі лобіює великий бізнес, не МВФ. Як раніше повідомляв AgroPolit.com міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий під час Національного аграрного форуму у Хмільницьку розповів 4 міфи про відкриття ринку землі.