друкувати


Україна та Азербайджан збільшуватимуть аграрний товарообіг

13 березня 2017, 15:55

Для України та Азербайджану має велике значення планомірний взаємовигідний розвиток торгово-економічних відносин в сфері агропромислового комплексу та збільшення товарообігу. Про це сказав міністр агарної політики та продовольства України Тарас Кутовий пуд час зустрічі із делегацією Азербайджанської Республіки на чолі з міністром економіки Шахіном Мустафаєвим.

«Україна — потужний гравець у системі забезпечення світової продовольчої безпеки. Агропромисловий комплекс нашої країни не тільки нарощує виробництво, а й збільшує експорт продукції. Вважаю, що для зростання товарообігу між Україною та Азербайджаном є усі передумови», — зазначив він.

Український очільник агарного відомства ознайомив присутніх з ходом реформ в Україні: держпідтримки сільгоспвиробника, земельної реформи, процесу приватизації держпідприємств, забезпечення санітарних та фітосанітарних вимог, розвитку органічного ринку.

Продукція українських аграріїв з року в рік отримує все більшу популярність на зовнішніх ринках. Це свідчить про високу якість та конкурентоспроможність українських продуктів. Вважаю, що вона так само має сподобатися й азербайджанським покупцям», — зазначив міністр.

У свою чергу, азербайджанська сторона висловила зацікавленість у збільшенні товарообігу з Україною як у кількісних показниках так і у розширенні номенклатури постачань. Зокрема: з України — соняшникової олії, зернових, сої, кукурудзи, м’яса, шоколаду; до України — овочів, фундука, вина, чаю тощо.

Також делегація Азербайджану вбачає перспективним участь в інвестиційних проектах аграрного сектору України.