друкувати


Реформування Держпродспоживслужби здійснено на 85%

10 березня 2017, 17:52

В Держпродспоживслужбі активно проходить реформування. Про це повідомив у коментарі УНН народний депутат, заступник голови комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко.

Загалом, результативність цього процесу поки заслуговує на оцінку у чотири бали за п’ятибальною шкалою. Ще півроку тому ситуації із реформою була набагато гіршою.

«Останні півроку процес реформування Держпродспоживслужби йде активно. Служба починає активно укомплектовуватися, йдуть конкурси, фахові спеціалісти вже очолюють представництва на регіональному рівні. Перший заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Жук є дуже професійною людиною, яка також потрапила до служби за конкурсом. Тому, останні півроку в плані кадрового потенціалу служба значно укомплектувалася. За п'ятибальною шкалою я поставив би "четвірку" на сьогодні, зважаючи на те, що ще півроку тому ситуація із реформуванням органу була кардинально протилежною», — сказав він.

Бакуменко зазначив, що на сьогодні надважливо, аби політику з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Україні здійснювали виключно професійні кадри.

В цілому на 80-85% здійснено процес реформування Держпродспоживслужби на сьогодні. Ще не до кінця укомплектований центральний апарат, реформування триває і дуже важливо, щоб виключно професійні кадри здійснювали політику у напрямку поставлених перед органом завдань. Ну і не всі регіональні обласні управління сформовані, деінде процес реформи ще триває», — додав він.