друкувати


Затверджено законопроект щодо дерегуляції цукрової галузі — Кабмін

26 лютого 2016, 13:12

Запропонований законопроект забезпечує подальший розвиток бурякоцукрової галузі на ринкових засадах. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України (Кабмін).

"Кабмін 24 лютого 2016 року затвердив законопроект щодо дерегуляції цукрової галузі. Інструменти регулювання цукрової галузі, які були передбачені Законом "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру", неефективні у застосуванні і втратили свою актуальність. Доказом цього є значні щорічні коливання цін, дефіцит або профіцит цукру на внутрішньому ринку", — сказано в повідомленні.

Проект закону забезпечує подальший розвиток бурякоцукрової галузі на ринкових засадах та в умовах вільної конкуренції. При цьому внутрішній ринок та український виробник залишається захищеним 50% ввізним митом.
Метою розроблення законопроекту є не лише дерегуляція бурякоцукрової галузі, а й відміна закону "Про внесення зміни до статті 5 Закону України "Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції", в якому є посилання щодо обов'язкових мінімальних цін на реалізацію (продаж) цукрових буряків для виробництва цукру квоти "А" і цукру квоти "А".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні уряду схвалив проект постанови "Про державне регулювання виробництва цукру та цукрових буряків у період з 1 вересня 2016 р. до 1 вересня 2017 року".